top of page
Breedbeeld.jpg

Bianca (33) is het gezicht geworden van onze nieuwe campagne. #armoededaarlegikmijnnietbijneer

 

2021 werd niet het jaar waarop we hadden gehoopt. De corona-epidemie bleef hardnekkig toeslaan. Al bijna 2 jaar ondertussen en de gevolgen wegen enorm.

Maar voor sommigen nog meer. De bezoekers van De Moazoart hebben immers al langer te maken met het grote probleem van armoede en de daaraan gekoppelde uitdagingen om toch hun weg te vinden in deze wereld. En we zien die groep met lede ogen toenemen.

Omdat het zoveel moeilijker is alleen uit de armoede te geraken, blijven een tiental organisaties zich samen inzetten op verschillende aspecten van armoede en de weg eruit. En dat werkt echt. Mede dankzij sponsoring kunnen wij volgende activiteiten mogelijk maken: huiswerkbegeleiding, tewerkstellingsprojecten, zitdagen van deurwaarders, een sociaal restaurant, diverse vormingen, hulpverlening, belangenbehartiging,... We zetten volop in op dialoog met de Lokerse beleidsmakers én we houden een vinger aan de pols bij wat er leeft in de samenleving. Dit leverde ons in 2021 de prijs op van Meest Verdienstelijke Lokeraar met een nog grotere instroom van bezoekers tot gevolg.

Anderzijds konden we in 2021 nog steeds geen Moazoartfeesten, EXIT fuif of andere fondsenwervingsactiviteiten organiseren. Ook door derden voor onze werking georganiseerde activiteiten bleven in het water vallen. Daarbovenop vissen we net als vele andere vzw's en organisaties al 2 jaar naast het net tijdens De Warmste Week. Een serieuze domper (want ook dit jaar zal Studio Brussel slechts 200 projecten steunen). Subsidiëring van armoedeprojecten is beperkt.

Daarom willen we tijdens de eindejaarsperiode opnieuw beroep op jullie doen om ook van 2021 een warm Moazoartjaar te maken.

Ga jij samen met Bianca en De Moazoart de strijd aan tegen armoede in Lokeren? Stort dan éénmalig of maandelijks een kleine bijdrage op onze projectrekening BE86 8939 4407 0450. Bedragen vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

Om je een idee te geven: voor €25 per maand kunnen we de Moazoart een halve dag openhouden.

Jullie hulp is cruciaal, onze dank is groot!

FDB-Moazoart-176.jpg

Bianca is het gezicht geworden van onze nieuwe campagne. Deze mama van 2 kinderen is opgegroeid in kansarmoede, maar legt zich daar niet bij neer. Toen ze 5 jaar terug onze werking binnenstapte, was dat met een klein hartje. Meegesleurd door een vriendin. Omdat ze dreigde haar woonst te verliezen en in collectieve schuldbemiddeling zat. Nochtans woonde ze schuin over ons vorige gebouw in de Krekelstraat, maar schaamte krijgt mensen klein.

Vrij snel ging Bianca aan de slag als vrijwilligster binnen ons sociaal reisbureau Rap Op Stap om mensen met een klein budget verder te helpen aan een uitstap, vakantie, Vrijetijdspas of tickets voor een concert. Ze nam mee verantwoordelijkheden op en nam haar plaats in binnen onze werking en de pamperbedeling van het Huis van het Kind.

En niet alleen binnen die werkingen nam ze het heft in eigen handen. Met het vinden van een sociale woning werd de eerste cruciale stap gezet. En dankzij de hulp van vrienden en De Moazoart ging Bianca studeren. Voor ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Haar stage loopt ze bij ons.

Dit resulteerde ondertussen in een mooie presentatie met Bart Van Avermaet van ons ‘10 jaar De Moazoart feest’ in het Cultureel Centrum van Lokeren en ijzersterke getuigenissen voor VRT, VTM, HLN en diverse magazines en radiozenders.

En als de nationale media haar bij regelmaat vraagt, kunnen wij dat toch niet laten? In onze nieuwe campagne zie je Bianca als regisseuse van haar eigen leven. Klaar om uit de armoede te stappen. Bianca, wat zijn we trots op jou!

Stort op rekening BE86 8939 4407 0450 beheerd door het Netwerk Tegen Armoede met vermelding van ‘De Moazoart’ en dan kunnen wij de centen goed besteden in onze strijd tegen armoede. 

Financiële giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Geen fiscaal attest nodig? Dan kan je rechtstreeks storten op onze rekening (Argenta) BE86 9730 6981 2550.

 

GA JIJ SAMEN MET ONS DE STRIJD AAN?

Meewerken aan een betere wereld en meer sociale rechtvaardigheid?

 

Ga dan samen met ons de strijd aan tegen armoede en sociale uitsluiting in onze stad. En neem contact met ons op om de mogelijkheden te overlopen.

WORD VRIJWILLIGER

STEUN ONS FINANCIEËL

Stort maandelijks aan de hand van een bestendige opdracht op rekening BE86 8939 4407 0450 beheerd door het Netwerk Tegen Armoede met vermelding van ‘De Moazoart’ en investeer mee in de toekomst van de meest kwetsbaren in onze stad.

Financiële giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

WORD EEN MOAZOART

bottom of page